3 Eki 2012

Mısır

Dünyanın en popüler sebzelerinden biri olan mısırın bir çok tüketme yöntemi var. Haşlaması, közlemesi, çorbası, salatası, anayemeği, patlamış mısırı vs. En güzeli bence közlemesi mmmm olsada yesek :) Yararları ise cabası...

Bu hafta ki pazardan mısır geldi, bildiğiniz üzere dalından koparılmış mısırı çok bekletmemek lazım ki lezzetini kaybetmesin. Hemen koçanlarını bir bir açmaya başladım ki o mısırdan gelen harika koku beni taaaa çocukluğuma götürdü. Çok eskilerden babacım, çok fazla olmasada bahçemizin bir kısmını mısır yetiştirmek için ayırmıştı. Her sene toplanır bir güzel soyulur ve isteyene közleme isteyene haşlama usulu pişirilirdi en güzelide közleme işini kendim yaparken aldığım haz bambaşka hala gözlerimin önünde kokulu video kaydı gibi geçiyor.

Neyse :) Mısırlarımı düdüklüde bir güzel haşladım ama  haşlanmış hallerini resmetmek aklımın ucuna dahi gelmedi, yine sıcak sıcak bir güzel yanarak eşimle yedik bitirdik. bittikten sonra aklıma geldi :) nasip değilmiş dedim ama pişmemiş halleri pişmiş hallerini aratmıyor.




1 yorum:

  1. Yummy, ben misiri her turli seviyorum. Tuzlu, sekerli, corbada, salatada... v.s. :)))

    YanıtlaSil