Baklava tarifini daha once yayinlamistim, buradan malzemelerine bakabilirsiniz. Bu sefer yapim asamalarini tek tek fotografladim.
Once serbeti yaptim ve sogumaya biraktim. Burada 1 su br suya, 1 su bardagi seker var. Limon damlatmiyorum ama isteyen damlatabilir.
Kullanacagim malzemeleri ayarladim
Yufkanin yarisina yagimizi suruyoruz
Katliyoruz
Katlanan yeride yagliyoruz
Cevizi cift katli olan yere serpiyoruz
Rulo yapiyoruz
Kenarlarindan tutup sikistiriyoruz
Oklavadan cikariyoruz
Tepsiye diziyoruz
Tekrar uzerilerine tereyagi suruyoruz
Firindan ciktiktan sonraki hali
Bicak yufkayi parcaladigi icin spatula ile kestim dilimleri
Serbeti dokulmus hali bu, pek belli olmasada .
Veeee mutlu son :)
Yufkanin yarisina yagimizi suruyoruz
Katliyoruz
Katlanan yeride yagliyoruz
Cevizi cift katli olan yere serpiyoruz
Rulo yapiyoruz
Kenarlarindan tutup sikistiriyoruz
Oklavadan cikariyoruz
Tepsiye diziyoruz
Tekrar uzerilerine tereyagi suruyoruz
Firindan ciktiktan sonraki hali
Bicak yufkayi parcaladigi icin spatula ile kestim dilimleri
Serbeti dokulmus hali bu, pek belli olmasada .
Veeee mutlu son :)
Ellerine sağlık arkadaşım...biz buna sargı burma diyoruz ama ben yağlamadan sarıp,yağı üzerine gazdirip kızartıyorum....birde böyle deneyeceğim,sevgiler...
YanıtlaSilBende senin yontemi deneyeyim bakalim, ogrenmenin sonu yok :) yaptiginda ikisi arasindaki farki yazarsan cok sevinirim.
SilEllerinize sağlık harika :)
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
Sil