Yaptığım en güzel pastaydı, tadına bakınca ilk tepkim "aferim bana" oldu :D eşim ise mest oldu o yüzden kelimelere dökemiyorum. Ayrıca eşim sabah çalışmaya giderken, kendisi dolaptan pastasından ayırmış, yanına almış. Normalde ısrarla bunu da al şunu da al, diye ben hazırlarım.
Gelelim burasını diğer sefere şöyle yaparım dediğim yerlere; ilk olarak keki 3 parçaya ayırdığım için orta kat diğerlerine nazaran biraz ince kaldı. İkinci olarak ise krema istediğim gibi sertleşmedi çok hafif bir akışkanlığı vardı, bu heralde, kremşantiyi 1 bardak süte 2 poşet kullanıyordum ama evde 1 poşet kaldığından 1 bardak süte 1 poşet kulladığım için olabilir o yüzden buna bağlıyorum.
Gelelim burasını diğer sefere şöyle yaparım dediğim yerlere; ilk olarak keki 3 parçaya ayırdığım için orta kat diğerlerine nazaran biraz ince kaldı. İkinci olarak ise krema istediğim gibi sertleşmedi çok hafif bir akışkanlığı vardı, bu heralde, kremşantiyi 1 bardak süte 2 poşet kullanıyordum ama evde 1 poşet kaldığından 1 bardak süte 1 poşet kulladığım için olabilir o yüzden buna bağlıyorum.
Kekin tarifini yabancı bir siteden alıp yazdım ama siteyi tekrar bulamadım. Kekin ismi chocolate cake olarak geçiyor .
Gelelim tarife olayımız çok basit, 3 aşamamız var, keki pişir, kremayı hazırla ve meyve sosunu yap (hazırda kullanabilirsiniz).
Malzemeler:
Kek için:
Kek için:
- 2 su br un
- 2 su br şeker(ben 1 su brdağından biraz fazla koydum ve yeterli geldi bence)
- 3/4 su br kakao
- 3 tatlı kaşığı kabartma tozu (tepeleme olmasın)
- 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
- 1 su br süt
- 1/2 su br sıvı yağ (ben bu ölçünün yarısını kullandım)
- 2 yumurta
- 1 pk vanilya (kullanmadım, bence gerekmiyor krema vanilyalı olduğu için)
- 1 su br kaynar su
- Önce kuru malzemeleri karıştır. Ardından kaynar su hariç, sıvıları ekle 2 dk mikserde çırp, kaynar suyuda ekle karıştır (karışım yoğun olmayacak).175 dereceli fırında 35'-40' (dakika) kürdan temiz çıkana kadar pişir.
- İyice soğuyana kadar bekle yada 1 gün önceden yap, 2 veya 3 parçaya ayır.
- 2 su br süt
- 1/2 su br un
- 1/2 su br şeker
- 1 pk vanilya
- 1 su br süt ile çırpılmış 2 poşet kremşanti (1 paket yani)
- 2 yemek kaşığı krem peynir ya da labne
- Kremşanti ve labne dışındakileri sos tenceresinde karıştır ve koyulaşana kadar pişir. Soğuduktan sonra kalan malzemeleri ekle dolapta iyice sertleşmesini bekle.
- Kekinizi fazla olmamak şartıyla sütle ıslatın, üstüne kremayı dökün ve keki kapatarak kalan kremanın birazını ayırdıktan sonra üzerine yayın. 1 gece dolapta bekletin ve kalan kremayı düzgünce pastaya sıvayın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
- Yaklaşık 2 avuç kadar meyve (çilek, ahududu, böğrtlen vs) (ben ahududu ve böğürtlen kullandım)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığından az nişasta
- 1 çay kaşığı muskat rendesi (olmasada olur ama inanılmaz güzel lezzet veriyor)
- çok az su
- Altını açtığınız ocağınızın üzerine sos tenceresini alın ve meyveleri koyun, içine yarım çay br kadar su ekleyin (ben daha az ekledim yoğun meyve olması için)
- şekerini ve muskat rendesi ekleyin.
- nişastayı çok az su ile sulandır ve kaynayan meyvelere yavaş yavaş ekle. Yoğunlaşınca altını kısın ve çok az bir süre tıkırdasın.
- dolapta 1 hafta bekletebilirsiniz.
MMMM HARİKA ELİNE SAĞLIK CANIM:)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilSemaNur enfes görünüyor canım.Ellerin dert görmesin.Kırgızistandan selamlar...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canımm :) bende Amerika'dan selamlar gönderiyorum.
SilSemacigim ellerine saglik ben de bayildim pastana..goruntusu gibi tadi da sahane olmustur eminim ki.. ellerine saglik :):)sevgilerle..
YanıtlaSilCanımmm teşekkür ederim, bu taraflara gelinde sizede yapayım :)
SilMuhtesem gorunuyor eminim tadida oyledir ellerine saglik :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, kesinlikle tadı da muhteşem.
SilEline sağlık adaşım Çok leziz görünüyor bloğunu bugün gördüm bundan böyle takipçinim banada baklerim sevgiler
YanıtlaSilhttp://semadanlezzetler.blogspot.com/
Teşekkür ederim, takibindeyim ;)
Sil