Normal tarifimden memnun olsamda surekli yeni seyler deneme huyumu bastiramiyorum. Bu sefer favori chefim Alton Brown'un 1 gece dolapta bekletilen tarifini denedim ve harikaaa oldu. Diger tarifimden farki ise bu daha cok pastamsi bir tadi oldu. Ilk yaptigim daha cok tatli corek hamuru daha yogundu, hos ilk yaptigimda ic malzemesini daha az tutup, hamuru daha kalin kesmistim.
Hamuru icin:
- 3 yumurta sarisi
- 1 butun yumurta
- 1/4 su br beyaz seker
- 6 yemek kasigi eritilmis tereyag
- 3/4 su br sut veya krema
- 4 su bardagi un
- 2 tatli kasigi kuru maya
- 1 cay kasigi tuz
- 1 su bardagi kahverengi seker
- 1 yemek kasigi tarcin
- bir cimdik tuz
- 1,5 yemek kasigi eritilmis tereyag(hamurun uzerine surmek icin)
- 2 su br pudra sekeri
- 1/3 su br krema
- 4 yemek kasigi eritilmis tereyag
- Hamur icin once sivilari karistirin, kurulari ayri bir yerde karistirin ve birlestirin. Puruzsuz bir hamur haline getirin. Strech folyo ile uzerini kapatarak hamur 2 katina cikana mayalandirin. Hamur mayalandiktan sonra sekildeki gibi dikdortgen acin. Resimdeki hamurumu ben daha sonra uzun kismi bana bakacak sekilde cevirdim.
- hamurun uzerine tereyagini surun ve karistirdiginiz ic malzemelerini uzerine bastirarak yayin.
- Rulo yapin ve ruloyu esit araliklarla kesin, tepsinize dizin.
- Tepsininde uzerini kapatarak dolapta 1 gece bekletin. Orjinal tarifi 16 saat bekletin diyor.
- Ertesi gun firininizin icine, alt rafa kaynar su dokulmus bir tepsi ve uzerindeki rafa dolaptan cikardigimiz tepsimizi yerlestiriyoruz. Firini kesinlikle acmayin. Bu sekilde sicak su buhari ile biraz daha mayalanmasini, disinin hafif sertlesip icinin yumusamasini sagliyor. 30 dk bu sekilde firinda kalacak.
- 30 dk sonunda firinda suyu ve tepsiyi alip. Firini 190 derecede (350F) isitin. Isinmis firina tepsimizi suruyoruz ve uzeri altin kahverengi rengine donene kadar bekletiyorum yaklasik 30 dk. Benim firinda 26 dk da pisti.
Ic malzemeleri
Hamuru once tereyag ile fircalayip ic malzemeyi yayiyoruz.
parmak uclarinizi kullanarak rulo yapin.
isaret ve bas parmaginizi kullanarak rulonuzu kapatin
kapatilan kismi zemine uzerine oturtun ki acilmasin
hamuru iki esit parcaya ayirip kestim ama buna gerek yok direk 1 er cm araliklarla kesebilirsiniz.
Firinda sicak su ile bekledikten sonraki hali budur.
Bu hali ise alti ustune cekrilmis halidir bu sekli nedense daha cok hosuma gitti, eriyen sekerler altta karamelize olmus.
Tarifin orjinali burda ayrica videolu anlatimida var. http://www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/overnight-cinnamon-rolls-recipe/index.html
çok lezzetli gözüküyorlar
YanıtlaSilTesekkur ederimmm evett cok lezzetlilerdi :D
YanıtlaSil