Oktay Usta'nın "Kesme kıymalı pizza" tarifinden esinlendim. Sadece elimde kıyma olmadığı için malzeme değişikliği oldu. Asıl orjinal tarif için tıklayın.
Hamur için;
Hamur ekmek makinesi ya da el ile yoğurulur ve mayalanması için en az 45 dakika dinlendirilir.
İç harcı için mantarı orta büyüklükte doğra ve suyunu çekene kadar kavur üzerine mısırı dök ve karıştır. baharatlarını ve ocağı kapat.
Sos malzemeleri için domatesin kabuğunu soy ve diğer malzemelerle birlikte rondodan geçir. Çok sıvı olmayacak.
Hamuru istediğiniz şekilde açın ve önce üzerine sosu daha sonra laşar rendesini serpin. Mantarlı karışımı yayın ve biberleri, zeytinleri yerleştirin.
240 D veya yaklaşık 450 F de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hamur için;
- 1 tatlı kaşığını doldurmadan tuz
- 4 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığından biraz az kuru maya
- 1,5 su bardağına yakın ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket mantar
- 1 kutu konserve mısır
- 2-3 adet biber
- 2 su bardağı kaşar rendesi
- 10-15 adet çekirdeği çıkarılmış ve kesilmiş zeytin
- 1 çorba kaşığı domates salçası (yeterince domates eklerseniz gerek kalmıyor)
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı ben genelde eklemiyorum)
- 1 tutam fesleğen
Hamur ekmek makinesi ya da el ile yoğurulur ve mayalanması için en az 45 dakika dinlendirilir.
İç harcı için mantarı orta büyüklükte doğra ve suyunu çekene kadar kavur üzerine mısırı dök ve karıştır. baharatlarını ve ocağı kapat.
Sos malzemeleri için domatesin kabuğunu soy ve diğer malzemelerle birlikte rondodan geçir. Çok sıvı olmayacak.
Hamuru istediğiniz şekilde açın ve önce üzerine sosu daha sonra laşar rendesini serpin. Mantarlı karışımı yayın ve biberleri, zeytinleri yerleştirin.
240 D veya yaklaşık 450 F de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
tanıştığıma memnun oldum.
YanıtlaSilellerine sağlık seninkide harika olmuş
beklerim...
Teşekkür ederim:) ben çoktan senin blogla tanışmıştım canım
YanıtlaSilçok severim, nefis görünüyor eline sağlık canım bana da beklerim:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSilmerhaba , hamur piştikten sonra sert mi oluyor yumuşak mı ? bloguma beklerim
YanıtlaSilHamur kesinlikle sert olmuyor tam yenebilecek şekilde sadece kenarları kuruyor malzeme olmayan yer yani.
YanıtlaSilMerhaba bende geldim)) kasemi takip ettim de:))
YanıtlaSilhosgeldinnn :)
YanıtlaSilAyyyyy nasilda istah acici gorunuyorrrrr, elinize saglik, valla agzim sulandi, aciktimmi ne:)))))
YanıtlaSil:) Mevlüde hanım çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilellerinize saglık.mütiş görünüyor:))
YanıtlaSilTesekkur ederim Zerrin hanim :)
YanıtlaSilNefismi nefis bir tarif .. Harika gözüküyor ellerine sağlık :) Olsada yesek..
YanıtlaSilTesekur ederim canim :)
Sil