22 Eyl 2012

Orman Kebabı / Forest Kebab

Çok lezzetli oldu, eşim yedikten sonra "çok lezzetli olmuş bloguna koysana" dedi hatta.
Not: Benim etler sert olduğu için önce düdüklüde etleri pişirdim sonra ekledim etleri. Patatesleride minik doğramışım :D heralde bezelyelere uyum sağlasın diyedir bende o andaki psikolojimi bilemiyorum.

Malzemeler:
  • 400-500 gr kadar kuşbaşı et
  • 1 adet orta boy soğan (malesef ben ekleyemedim ama ona rağmen düşünün artık soğan olsa nasıl olurdu :)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet minik biber
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağına yakın bezelye
  • 5-6 adet minik havuç ( bu malzemeyide ekleyemedim)
  • tuz, pulbiber
  • 1 çay br kadar sıcak su
Yapılışı:
  • Etler tavada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu çekince yağ ve tuz katılarak biraz kavrulur.
  • Minik doğranmış soğanlar eklenir karıştırılır. Doğranmış biberler eklenir karıştırılır. 
  • Patatesleri küp küp doğra, havuçları doğra ve tavaya karıştırarak ekle.
  • Salça eklenir karıştırılır. Kabuğu soyulmuş minik minik doğranmış domatesleri ekleyin, bezelyeleri ekleyin.
  • En son sıcak suyunuda ilave edin ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

4 yorum:

  1. takipteyim :))

    ohh oooh içinde et olan her yemeği çok severim :))
    miiis gibi valla...
    ellerine sağlık canım...

    sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...

    YanıtlaSil
  2. Ben zaten uzun suredir izleyicinim Sirine :)

    YanıtlaSil
  3. Super, bayilirim orman kebabina!!

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil