4 Eyl 2013

Sour Cream Cheesecake

Cheesecake i Bahar hocam sayesinde ve birlikte yaptik, cokta guzel yaptik ;) Bir washington yolunda giderken, cheesecake i merak ettigini soyledi, tabi bu guzel keki disaridan yiyemiyoruz ya da yesek bile icimiz rahat etmiyor. O yuzden hadi yapalim dedik ve yaptik.
Ilk cheesecake denemesi ve harika tat. 2. gun tadi daha da guzellesti, tavsiyem 2 gece bekletmeniz. Tarif Alton Brown iron chef ten videolu tarif icin tiklayin. Alton Brown un tariflerinin hicbirinden kotu bir sonuc almadim, zaten birseyi ilk deneyecegim zaman, ilk baktigim yer food network, alton brown oluyor.


DSC08000

Tarifi turkceye ve Turkiye ye uyarlamaya calistim, hadi bakalim kolay gelsin.
Malzemeler:
Alt hamuru
  • 1,5 pk eti burcak veya ulker basak biskuvu
  • yarim paketten biraz az tereyag (eritilmis) (100 ~110 gr)
  • istenirse biraz tarcin ekleyebilirsiniz. (esimden tavsiye)
Dolgu malzemesi:
  •  yaklasik 600 gr labne peyniri
  • 1 ve 1/4 su br koyu kivamli, tatli yogurt (sour cream, Turkiye'de bunun yerine ne var bilmiyorum)
  • 1 su br seker
  • 1 pk vanilya
  • 2 butun yumurta
  • 3 yumurta sarisi
  • 1/3 su br krema
Not: Sour cream kullanmak istemiyorsaniz, kremayi arttirarak kivami ayarlayabilirsiniz. Kivami kekten biraz daha akici oluyor.

Yapilisi:
  • Firininizi 150 derecede isitiyoruz. Bu sirada biskuvileri ezip icine tereyagi katip bi guzel karistiriyoruz. Tepsimize veya kalibimiza doseyip bir bardagin alti ile iyice sikistirarak bastiriyoruz. Ve dogru isinmis firina 10 dk firinda bekletip cikartiyoruz. Ilimasini sagliyoruz
  • Mikserimizde  once sour creami 10 sn kadar cirpip icine krem peynirleri ve sekeri ekliyoruz iyice topaklanma kalmayana kadar cirpiyoruz.
  • Vanilya, yumurtalari ve yumurta sarilarini, kremayida ekleyip mikserin dusuk ayarinda birbirine guzelce karisana kadar cirpiyoruz, fazla cirpmayin icinde hava yapmasin, hava yaparsa piserken ustu catlar.
  • Firinimizi 120 ~121 derecede (dusuk isi, yanlis yazmadim) isitiyoruz. Bu sirada sogumuz kalibimiza dolgu malzemelerini dokuyoruz.
  • Pisirirken tepsinizin altina koyabileceginizdaha buyuk tepsiniz varsa, icine havlu ve sicak su koyup oylede pisirebilirsiniz galiba bu catlamamasi icin yine ama emin degilim. Bende daha buyuk tepsi olmadigi icin direk firina surdum. (videodan nasil yapildigini izleyebilirsiniz)
  • 1 saat pisirin, evet biraz uzun sure. Ben 1,5 saate yakin tuttum heralde hatirlamiyorum.
  • 1 saat pisirdikten sonra cheesecake i cikarmadan firinin kapagini 1 dk acik tutun ve geri kapatin yine 1 saat firinin icinde bekleyerek ilisin daha sonra buzdolabiniza kaldirin.
  • Minimum 6 saat beklettikten sonra servis edin. 
  • Uzerini istediginiz sekilde susleyebilirsiniz. Kremsanti. meyve, meyve sosu vs. gerisi size kalmis.
DSC07979

DSC07984

DSC07981

DSC07998

DSC07996


5 yorum:

  1. vayyyyyy canim cekti simdi ocam cok guzel olmustu ellerine saglik.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninde ellerine saglik canim, gelde yapalim yiyelim ;)

      Sil
    2. geliyorum hocam ac kapiyi....

      Sil
    3. :D actim sonuna kadar, gelince calmadan gir iceriye :*

      Sil
    4. sagol canim ya iyi ki sizin gibi doslari tanimisiz....

      Sil