5 Mar 2012

Baklava yufkasıyla leziz bir börek! (Borek with spinach)


Enfes harika muhteşem...
Malzemelerimiz;
- 12 yaprak baklava yufkası
- Sıvı yağ ya da eritilmiş margarin (ara katlara sürülecek)
- Kıymalı/ Patatesli/ Ispanaklı iç
- 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı;
- İlk baklava yufkası alınır üzerine yağ sürülür çok olmasın sadece yağı görsün yeter. 2 yufkayı da üzerine ser ve aynı şekilde yağını sür. 3. yufkayıda ser ve yağı sürme, hazırladığın iç malzesini üzerine yay yaklaşık nohut büyüklüğünde her yerine gelecek şekilde yay.
- Yan kenarlarını 1 cm olacak şekilde içe kıvır (yanlardan taşmaması için) şimdi rulo yapmaya başlıyoruz. Önünüzdeki kenarını 2-3 parmak eninde olacak şekilde rulo halinde kıvırıın son bitim yerine biraz daha yağ sürüp yufkanın kenarının yapışmasını sağlayın.
- 4 parmak eninde tırtıklı bıçakla (daha düzgün kesebilmek için)  kesin ve tepsinize dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serptikten sonra böreğiniz pişmeye hazır hale gelmiştir. 180 derecede üstü kızara kadar pişirin. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder