22 Eyl 2013

Yeni blog

Bu blogumu kapatmam lazim cunku linklerimin neredeyse tamami eski blogumun ismi olan sayfaya gidiyor. Bu durum cok moralimi bozuyor :(  O yuzden yeni bir blog gorunuyor ufukta.


Yalnizlik

Yalnizlik paylasilmaz, paylasilsa yalnizlik olmaz!

Cok seviyorum Nobhill'i boyle ayak uzatip guzel ve acik havada kitap okumak gibisi var mi?


Ingilizce kursumun hemen yanindaki kucuk gol ve ordekleri, birini gorduklerinde hemen etrafinda dolaniyorlar. Hatta bir ara cok yaklastilar, urktum ve kovalamaya calistim ama nafile canlari isteyince gidiyorlar :)


19 Eyl 2013

Elmali Kek

Tam bir fiyasko mu desem, ne desem bilemiyorum, bir kek yaparken unutulmayacak olan malzemeleri unuttum. Allah a sukur sekerle ununu unutmadim :D Kabarma tozu, yagi ve vanilyasi olmayan tam bir facia kek oldu. Tadi guzeldi ama :D yendi bitti yani. Bir daha ki sefere eminim cok daha lezzetli kek gibi kabarak bir hamurun olacaktir InsAllah.

DSC08033

DSC08035

DSC08028

Tarifi ise yapmak isteyen cikarsa diye ve bende tekrar yapmak icin ekliyorum
Malzemeler:
  • 2 elma, soyulmus, ince olarak dilimlenmis
  • 1 yemek kasigi limon suyu
  • 1 su br esmer seker
Dilimlediginiz elmalari limon suyu ile karistirin. Kullanacaginiz tepsiye esmer sekeri dokup hafif bastirarak tabani kaplicak sekilde yayin. Uzerine elma dilimlerini dizin.
  • 2 yumurta
  • yaklasik 2 su br un
  • 1 su br seker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 cay kasigi tarcin
  • cok azcik cay kasiginin ucu kdar muskat rendesi (olmasada olur)
  • 125 gr dan azcik az tereyag
  • 3/4 su br sut
  • 1/2 su br krema- yogurt karisimi (sour cream)
Ustteki malzemeleri karistirip kek kivamina getirin ve tepsinizdeki elma dilimlerinin ustune dokun 180 derecede pisirin.
Pistikten sonra 5 dk bekleyip ters cevirin. Afiyet olsun.

14 Eyl 2013

Mecburi Blog Isim Degisikligi

Bir kac hafta once blogumun ismini sadece 1 geceligine bos birakmamla, alinmasi bir oldu :( Artik semaninguncesi.blogspot.com baska birine ait ve isin enteresani romence dilini kullanan biri almis. Ne bi post var, nede bir bilgi, hangi amacla alindigini oyle merak ediyorum ki anlatamam.

Blog yazari arkadaslar daha dikkatli davranin benim durumuma dusmeyin...


Kapuska

Kimse pek sevmez hatta burun kivirilarak yenir ama bu tarifi denemekten zarar cikmaz. Guzel bir kapuska tarifi, deneyin pisman olmicaksiniz.
Tarif icin Kevser'in Mutfagi ' a tiklayin.

DSC08019

Kolay gelsin...


Kahve

"Çayın kalabalıkla arası iyidir, kahve yalnızlık ister..." Çok sevdim ben bu sozu.

DSC08010

4 Eyl 2013

Sour Cream Cheesecake

Cheesecake i Bahar hocam sayesinde ve birlikte yaptik, cokta guzel yaptik ;) Bir washington yolunda giderken, cheesecake i merak ettigini soyledi, tabi bu guzel keki disaridan yiyemiyoruz ya da yesek bile icimiz rahat etmiyor. O yuzden hadi yapalim dedik ve yaptik.
Ilk cheesecake denemesi ve harika tat. 2. gun tadi daha da guzellesti, tavsiyem 2 gece bekletmeniz. Tarif Alton Brown iron chef ten videolu tarif icin tiklayin. Alton Brown un tariflerinin hicbirinden kotu bir sonuc almadim, zaten birseyi ilk deneyecegim zaman, ilk baktigim yer food network, alton brown oluyor.


DSC08000

Tarifi turkceye ve Turkiye ye uyarlamaya calistim, hadi bakalim kolay gelsin.
Malzemeler:
Alt hamuru
  • 1,5 pk eti burcak veya ulker basak biskuvu
  • yarim paketten biraz az tereyag (eritilmis) (100 ~110 gr)
  • istenirse biraz tarcin ekleyebilirsiniz. (esimden tavsiye)
Dolgu malzemesi:
  •  yaklasik 600 gr labne peyniri
  • 1 ve 1/4 su br koyu kivamli, tatli yogurt (sour cream, Turkiye'de bunun yerine ne var bilmiyorum)
  • 1 su br seker
  • 1 pk vanilya
  • 2 butun yumurta
  • 3 yumurta sarisi
  • 1/3 su br krema
Not: Sour cream kullanmak istemiyorsaniz, kremayi arttirarak kivami ayarlayabilirsiniz. Kivami kekten biraz daha akici oluyor.

Yapilisi:
  • Firininizi 150 derecede isitiyoruz. Bu sirada biskuvileri ezip icine tereyagi katip bi guzel karistiriyoruz. Tepsimize veya kalibimiza doseyip bir bardagin alti ile iyice sikistirarak bastiriyoruz. Ve dogru isinmis firina 10 dk firinda bekletip cikartiyoruz. Ilimasini sagliyoruz
  • Mikserimizde  once sour creami 10 sn kadar cirpip icine krem peynirleri ve sekeri ekliyoruz iyice topaklanma kalmayana kadar cirpiyoruz.
  • Vanilya, yumurtalari ve yumurta sarilarini, kremayida ekleyip mikserin dusuk ayarinda birbirine guzelce karisana kadar cirpiyoruz, fazla cirpmayin icinde hava yapmasin, hava yaparsa piserken ustu catlar.
  • Firinimizi 120 ~121 derecede (dusuk isi, yanlis yazmadim) isitiyoruz. Bu sirada sogumuz kalibimiza dolgu malzemelerini dokuyoruz.
  • Pisirirken tepsinizin altina koyabileceginizdaha buyuk tepsiniz varsa, icine havlu ve sicak su koyup oylede pisirebilirsiniz galiba bu catlamamasi icin yine ama emin degilim. Bende daha buyuk tepsi olmadigi icin direk firina surdum. (videodan nasil yapildigini izleyebilirsiniz)
  • 1 saat pisirin, evet biraz uzun sure. Ben 1,5 saate yakin tuttum heralde hatirlamiyorum.
  • 1 saat pisirdikten sonra cheesecake i cikarmadan firinin kapagini 1 dk acik tutun ve geri kapatin yine 1 saat firinin icinde bekleyerek ilisin daha sonra buzdolabiniza kaldirin.
  • Minimum 6 saat beklettikten sonra servis edin. 
  • Uzerini istediginiz sekilde susleyebilirsiniz. Kremsanti. meyve, meyve sosu vs. gerisi size kalmis.
DSC07979

DSC07984

DSC07981

DSC07998

DSC07996


3 Eyl 2013

Manlius Village Centre

Yine cok guzel bir gun, yine guzel bir park... Bu sefer dondurmalarimizla gezdik :)

DSC07952

DSC07865

DSC07874

DSC07915

DSC07913

DSC07885

DSC07932

DSC07924

DSC07920

DSC07918

DSC07938

DSC07941

DSC07942

DSC07953

DSC07963

DSC07969

DSC07970

DSC07977