27 May 2013

9 May 2013

Tortilla Borek

DSC05766
Malzemeler:

  • 8 adet large tortilla ( ince kucuk lavas)
  • 3 yumurta
  • 1/2 cup siviyag ( ben daha az koydum)
  • 1/2 cup su
  • 1 cay kasigi kabartma tozu ( eklemeyebilirsiniz )
  • 2 cay kasigi tuz
Ic malzemesi:
  • Peynir ve minik dogranmis sucuk
Buyuk bir kase ilik su, tortillalari islatmak icin,
Susam veya corek otu, uzerine serpmek icin.
Yapilisi:
  • Once ic malzemelerini karistirin, kenara alin
  • Yumurta, su, siviyag ve tuzu karistirarak sosu hazirlayin.
  • Tepsinizi yaglayin.
  • Tortillalari tek tek ilik suyun icinde iyice yumusayana kadar bekletin
  • Tepsinize iki tortilla yanyana olacak sekilde burusturarak yerlestirin ve biraz sos yayin.
  • Uzerine yine iki tortillayi yan yana buzusturerek yayin ve uzerine ic malzemenizi serpin.
  • Kalan 4 tortillayida ayni sekilde uzerine doseyin ve bicakla dilimlere ayirin.
  • Kalan sosu yufkalarin uzerine dokup susam veya corekotu serpin.
  • 350F veya 175C isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
Tarifi "arife tarif gerek" blogundan aldim, resimli anlatim icin tiklayin
DSC05741



8 May 2013

Patatesli Cig Kofte

DSC05735

Malzemeler:

  1. 2 orta boy patates (haslanmis ve rendelenmis)
  2. 1 adet sogan ( yarim cay br zeytinyaginda kavrulmus)
  3. 1 kase ince bulgur
  4. 2 yemek kasigi biber salcasi ( yarisini domates salcasi kullanabilirsiniz)
  5. Tuz, kimyon, pul biber
  6. 2 dis sarimsak ( sogana eklenecek)
Yapilisi:
  1. Ince bulgurun icine salca ve baharatlari atin uzerinde biraz sicak su gezdirin.
  2. Elinizle bulgurlari cok sulamadan yogurun ve diriligini alin.
  3. Patatesi ekleyin ve iyice yogurun, suyunu sertlestikce ekleyin.
  4. En son olarak, sogan kavurmanizi yagi ile beraber ve tuzunu atip yogurun.
  5. Istediginiz sekilde sekillendirip cok bekletmeden servis edin.

Havuç Tarator / Havuç Salatası

DSC05688

Bir türlü tuzunu ayarlayamadığım tek salata :D
Yapımı çok basit; kişi başına 1 tane olacak şekilde orta boy havuç, göz kararı yoğurt, tuz ve arzu ederseniz sarımsak.
Havuçları rendeleyin ve biraz zeytinyağı ile ocakta yumuşayana kadar kavurun.
Soguduktan sonra diğer malzemeleri ekleyin ve servis edene kadar dolapta bekletin.
Üzerine nane serperek güzelleştirebilirsiniz.